PROTEIN STRAWBERRY CHEESECAKE

72793650_419723985400816_8909220562409095168_n

Ingrediënten voor de basis :

  • 0.5 gram stevia
  • 100gr biscuitkoekjes (eventueel een lightversie, of zelf gemaakt)
  • 30gr Becel Light margarine
  • Pam Spray

Ingrediënten voor de Cheesecake :

  • 40gr Galvanize Whey
  • 1 Middelgroot ei
  • 255gr Philadelphia Light
  • 1 koffielepel aardbeiextract (smaak)
  • 0.5 gram stevia

– Verhit de oven voor op 160°c

– Gebruik een anti aanbak muffinvorm met 8 tot 10 vormen, spray de vormen in met Pamspray

– Plaats een klein stukje bakpapier op de bodem.

– Doe alle ingredienten voor de basis in een kom,verwarm enkele seconden in de microgolf oven en meng vervolgens alles tot een kruimelige textuur.

Verdeel het mengsel over de bakvormpjes en druk het stevig aan. Plaats dit 5 minuten in de oven.

– Haal de basiskoekjes uit de oven en laat ze afkoelen.

– Neem de cheesecake ingrediënten en meng deze met een garde of een mengklopper. Eens de basiskoekjes zijn afgekoeld, verdeel het cheescakemengsel over de vormpjes, plaats dit 12 minuten in de oven.

– Na 12 minuten draai je de oven UIT , doe de deur van de oven VOLLEDIG open en laat alles rustig afkoelen(1 a 2uur) . Eens afgekoeld plaats 1 uur in de koelkast.

Om te serveren :

Plaats een bord op de vorm en draai het ondersteboven, als ze niet direct willen loskomen, ga dan met een mesje voorzichtig langs de randen om ze los te maken.  Bestrooi licht met bloemsuiker en plaats enkele halve aardbeien in het midden van de cakes.

Je kan de cakes 2 a 3 dagen bewaren in een tupperware potje.

De totale voedingswaarde van het gehele baksel (zie foto onder), Voor de exacte voedingswaarde per cheesecake, deel het totaal door het aantal cheesecakejes :

protein-cheesecake